Business Coach

Mikor lehet szüksége coachra?
Abban az esetben ha:

  • karrierváltás előtt áll;
  • kommunikációs problémái vannak;
  • konfliktusa van munkahelyén;
  • motivációs problémái vannak;
  • sok a stressz jelenlegi életében;
  • kismamaként visszatérne a munkaerőpiacra;
  • vezetőként delegálási nehézségei akadtak.

 

Magyarországi Coaching Konferencián (2013.02.05.)

A fentiekben felsoroltak csak néhány terület a sok közül. Ezenkívül számos esetben jól jön egy coach, akivel együtt gondolkodhat, aki segít a nehézségeken továbblendülni, aki külső szemlélőként tisztábban láthatja jelenlegi helyzetét. Éppen ezért segíthet abban, hogy mielőbb megtalálja az adott problémára a legjobb megoldást.

„A coaching nem a múltban elkövetett hibákra, hanem a jövőbeni lehetőségekre fókuszál.” – John Whitmore

A coaching egy kreatív, gondolatébresztő folyamat, amelynek a célja, hogy a coachee rátaláljon az általa kitűzött célra. Menet közben új energiákat szabadítson fel Önmagában, és olyan módszereket, megoldásokat találjon, melyeket a későbbiek is önállóan tud használni. Az én feladatom az, hogy végig támogassam a coacheet ezen a felfedező úton.

„Problémákról beszélni problémát gerjeszt. Megoldásokról beszélni megoldásokat eredményez.” – Steve de Shazer

Én hiszem, hogy mindenkiben ott van a megoldás arra az adott problémára, élethelyzetre, ami éppen foglalkoztatja, amiben él. Mint coach a feladatom az, hogy abban segítsem, támogassam a coacheet, hogy minél előbb, minél könnyebben és minél több megoldás szülessen meg, kerüljön felszínre.

Hiszek abban, hogy különböző módszerek segítségével közösen keressük meg a megoldást. Jelenlétemmel, a figyelmemmel, a hallgatásommal, a kérdéseimmel, és egyéb eszközökkel veszek részt a folyamatban, ezzel segítem a coacheet abban, hogy az Önmaga számára legjobb megoldást találja meg, mert senki más nem tudhatja nála jobban, hogy mire is van igazán szüksége.

A megfelelő időben és helyen feltett kérdések rendkívüli energiákat szabadítanak fel, az alkalmazott eszközök pedig segítséget nyújtanak abban, hogy a coachee rálásson a jelenlegi helyzetére vagy visszatekintsen a múltba, arra az időre, amikor már valami jól működött és most is segíthet. Nincsenek rossz megoldások, mindenből csak tanulhatunk.

Munkámat már most is a Magyar Coach egyesület és az ICF által megfogalmazott kompetenciák szerint végzem.

Ha Önnek megvan már a célja vagy elképzelése van róla, keressen meg és együtt megtaláljuk az oda vezető utat.

Ónodi Ágnes
Diplomás coach